Selamat Datang Ke Portal Rasmi Eksekutif Pemasaran (EP) PTPTN

PORTAL SIMPAN SSPN PLUS ONLINE

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) merupakan skim atau instrumen simpanan yang direka oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bagi tujuan pendidikan tinggi.

Sila Pilih Medium Simpanan Dibawah:
Image

Apa itu kod eksekutif ptptn?

Kod Eksekutif MyPTPTN000009642

KOD EKSEKUTIF PTPTN adalah nombor rujukan bagi pegawai yang berkhidmat di PTPTN. Kod ini mempunyai 9 digit nombor yang mana perlu dimasukkan semasa pembukaan akaun SSPN Prime/Plus, penambahan deposit SSPN Prime/Plus dan bayaran balik pinjaman PTPTN. Sila catat dan simpan kod eksekutif diatas bagi tujuan pembukaan akaun, deposit sspn prime serta bayaran balik menerusi MyPTPTN. Bagi bayaran balik melalui MyPTPTN akan mendapat diskaun 5% bermula dari 01/03/2023 sehingga 31/05/2023.
Image

Jadi, apa tunggu lagi?

Muat turun aplikasi my PTPTN hari ini.
Image
Image
Image
atau layari myPTPTN menerusi
Image

Pembukaan Akaun dan Penambahan Deposit Cukai 2023

Image

Apa itu Simpan SSPN Plus

Simpan SSPN Plus merupakan pelan simpanan pendidikan dari Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). Simpan SSPN Plus menawarkan pelan simpanan serendah RM1 sehari beserta perlindungan takaful yang murah dan komprehensif. Simpan SSPN Plus juga membuat kerjasama strategik antara PTPTN dengan (3) syarikat pengendali takaful iaitu Hong Leong MSIG Takaful Berhad (HLMT), Great Eastern Takaful Berhad (GETB) dan Takaful Ikhlas Family Berhad (TIFB) sebagai pengendali Takaful bagi produk ini. Ianya menjadi produk ini menjadi kompetitif serta pilihan utama rakyat malaysia.
Image

Apa itu SSPN

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) adalah satu skim atau instrumen simpanan yang direka oleh PTPTN bagi tujuan pendidikan tinggi, SSPN atau Simpan SSPN Plus juga salah satu syarat wajib bagi permohonan pinjaman PTPTN. Antara kelebihan SSPN dan Simpan SSPN Plus keduanya memberikan dividen yang kompetitif, khairat kematian serta banyak lagi.
Image

Penambahan Deposit 2022

  • Ibu bapa dan ibu bapa angkat/ penjaga yang sah dari segi undang-undang yang menyimpan dalam akaun SSPN-i untuk manfaat anak diberi pelepasan sehingga maksimum RM8,000.00 setahun tertakluk kepada jumlah simpanan bersih tahun semasa;

  • Ibu bapa yang membuat taksiran berasingan dan telah membuka akaun simpanan SSPN-i berasingan atas anak yang sama diberikan pelepasan sehingga maksimum RM8,000.00 seorang setahun;

  • Ibu bapa yang membuat taksiran bersama dan telah membuka akaun simpanan SSPN-i berasingan diberi pelepasan sehingga maksimum RM8,000.00 setahun; dan

  • Individu yang menyimpan untuk diri sendiri tidak diberi pelepasan taksiran cukai.

Image
Image
Image
SIMPAN SIMPAN SIMPAN, JAMINAN MASA DEPAN
Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional,
Tingkat Bawah, Menara PTPTN,
Blok D, Megan Avenue II,
No.12, Jalan Yap Kwan Seng,
50450 Kuala Lumpur.

Careline: 03 - 2193 3000
Faks: 03 - 2193 1263
 

 

 

 

Penafian: Laman web ini dibangunkan dan dikendalikan sepenuhnya oleh Eksekutif Pemasaran PTPTN (EP) Rasmi yang dilantik oleh PTPTN. Segala maklumat dan kandungan didalam laman web ini adalah di bawah tanggungjawab Eksekutif Pemasaran.

Kod Eksekutif Pemasaran PTPTN : 000009642